Op mijn facebook pagina deelde ik een bericht over vrijheid. Vrijheid heeft voor iedereen toch net een andere waarde en betekenis. Zeker als je hooggevoelig bent dan is vrijheid waarschijnlijk een belangrijke waarde voor je. Het woordje moeten is niet voor niets zo onpopulair onder HSP ๐Ÿ˜‰ .

Wat is vrijheid voor mij? Ik koppel vrijheid aan innerlijke vrijheid.

Voor mij is innerlijke vrijheid een combinatie van daadkracht, spiritualiteit en authenciteit.
Samen maken ze dat je je leven zo kan vorm geven dat je ook in je aardse leven vrijheid ervaart.

Daadkracht is het innerlijke leiderschap wat we mogen ontwikkelen dat jij leiding gaat geven aan je doelen, wat je wilt neerzetten, wie je wilt zijn en je gevoel, gedachten die jou hierin dienen of niet dienen.

Dit alles vanuit authenciteit. Je zuivere zelf. Onder de gevormde lagen en patronen. Zonder ego. ( daarover en een volgende blog meer). Wie jij bent vanuit innerlijke ruimte en overzicht. Zoals t oog in de storm. Wie jij bent vanuit je Hart in plaats vanuit je hoofd.

En daarvoor is een bredere kijk op het leven nodig. Als HSP bevat jij de kwaliteiten om energie te gaan snappen.

Doordat je een andere kijk op het leven en jezelf krijgt, gaat anders voelen, denken en doen. Vanuit deze innerlijke ruimte ervaar je meer en meer innerlijke vrijheid.

Wat betekent vrijheid voor jou? Ik lees het graag!