Wat zou jij graag willen veranderen? Welke nieuwe intenties wil jij uitzetten? Welke nieuwe gewoontes wil jij doorvoeren? Tips:

👉Maak t zichtbaar .

Schrijf je gewoontes op, zodat je je er meer bewust van wordt, of maak ze op een andere manier zichtbaar. Leg groenten en fruit in het zicht in de koelkast ( en zet ze alvast gesneden in bakjes klaar) . Zet sportschoenen klaar bij de voordeur. Schrijf ’s avonds voor je naar bed gaat één ding op dat je meteen afhandelde. Maak een leuke map voor je geldzaken en leg die in het zicht. Maak het makkelijker om te ontspannen; een reminder ( wekker) met pauzes , je yogamatje thuis al hebben klaar liggen, me -time inplannen , een ochtend en een avond ritueel hebben , je dagboekje klaar hebben liggen.

👉 verander moeten in willen

Intrinsieke motivatie is belangrijk. Hoe groot is jouw motivatie ? Wil jij het vanuit je hart en vanuit self care en zelfliefde of omdat je hoofd, de maatschappij of je partner het zegt?

👉houd het klein.

Verander in stappen. Gooi niet t roer rigoureus om maar doe t in stappen. Wees niet te perfectionistisch ; zorg dat je iedere dag 1 stap in de goede richting zet en wees daarin trots op jezelf. Vraag jezelf af ‘ wat zou een iemand doen die al bereikt heeft wat ik wil bereiken ? ( en neem iemand in gedachten die voldoet aan dat plaatje ).

👉gebruik de HSP planner

Op mijn website www.tilburgtherapie.nl/hsp-planner vind je de gratis HSP Planner.