Lieve werkgever,

Ook bij u op de werkvloer is er minstens een persoon hooggevoelig, misschien wel meer…Het is een eigenschap die voorkomt bij minstens 20 procent van de mensheid. Het betekent dat er meer dan gemiddels prikkels, gedachten en gevoelens binnenkomen bij deze werknemer. Daarnaast wordt de informatie ook nog eens intens/diep verwerkt. Iemand die hoogsensitief is merkt dus veel meer details op. In de juiste omstandigheden zijn dit zeer waardevolle werknemers omdat je vaak bovengemiddeld goed zijn/presteren. Mochten de omstandigheden niet juist zijn dan heeft een HSP daar ook bovengemiddels last van en zal van ook eerder uitvallen. Ze fungeren hierdoor als kanaries in mijnen, vaak is het een signaal.

Het is voor iedereen heel vervelend als een werknemer langdurig uitvalt. Je krijgt te maken met allerlei regelgeving waar je niet op zit te wachten. Het dossier voor het uwv moet op orde zijn om geen sanctie te krijge en je wil het voor alle partijen goed doen. Daar kun je als werkgever wel wat hulp bij gebruiken.

In het loopbaantraject betrek alle partijen bij de uitvoering en vormgeving van het traject zodat alle neuzen dezelfde kant op staan. Denk hierbij aan: arbodienst/bedrijfsarts, casemanager, leidinggevende/directie, behandelaar en het UWV. Ik kan u helpen om binnen de omstandigheden het beste te realiseren voor zowel u als werkgever als voor de werknemer.

Soms loopt een werknemer vast. Om een ziekmelding te voorkomen en preventief te werk gaan, is een therapeutisch traject Het is kostenbesparend om een Wet Verbetering Poortwachter (spoor 1 en 2) voor te zijn. In dit traject wordt gewerkt aan mentale en emotionele gezondheid. Het traject richt zich op zelfkennis vergroten (inzicht in persoonskenmerken en patronen maar vooral ook  kernwaarden en kernkwaliteiten om vervolgens vanuit deze zelfkennis en ik-kracht gericht actie te ondernemen om persoonlijke effectiviteit en welzijn te verbeteren zowel qua werksituatie als privé.

Ik maak een offerte op maat voor u en spreek u graag over uw werknemer.

Lieve werknemer,

Als HSP floreer en excelleer je als je goed op je plek zit. Is dat niet zo dan heb je daar veel meer en eerder last van. Je brengt veel kwaliteiten met je mee: je bent loyaal en werkt hard, ben opmerkzaam en legt heel snel verbanden doordat je zoveel informatie binnenkrijgt, ook op sociaal vlak ben je heel sterk en gevoelig voor sfeer dus doe je er alles aan om harmonie te creëren. Je kunt goed zelfstandig werken en hebt weinig sturing nodig door je grote verantwoordelijkheidsgevoel. Maar…al deze kwaliteiten hebben ook een keerzijde als je er niet goed mee omgaat of als je in omstandigheden werkt die niet goed bij je passen. Gevolg: stress, overprikkeld, teveel hooi op je vork, teveel rechtsvaardigheidsgevoel en dus frustratie, teleurstellingen (o.a. in samenwerking met collega’s), perfectionistisch, te hoge eisen. En dus raak je oververmoeid en vind je je werk niet meer leuk.

Middels een therapeutisch traject of loopbaantraject kunnen we gaan kijken welke voorwaarden jij nodig hebt om goed te kunnen functioneren en wat je aan jezelf en/of belemmeringen kan veranderen.

Boek een gratis kennismaking en dan vertel ik je er meer over!