Persoonlijke effectiviteit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijke effectiviteit

Persoonlijke effectiviteit richt zich op het vergroten van de persoonlijke kracht en kwaliteiten. Op effectiever functioneren door het ontwikkelen van empowerment, zelfvertrouwen, zelfsturing en daadkracht. Eigen regie om van toegevoegde waarde te kunnen zijn in deze maatschappij. 

Persoonlijk effectiviteitstraject via werkgever

• Je vindt het lastig om je grenzen aan te geven en om nee te zeggen.
• Je vindt het lastig om bij jezelf te blijven, als je werkt. Je kwaliteiten komen niet tot zijn recht.
• Je pleast anderen, je past je (te snel) aan en wil (te) graag goedkeuring/bevestiging.
• Je voelt gelijk aan hoe je collega, klant of cliënt zich voelt en je hebt daar zelf last van.
• Je merkt dat je werk niet meer aansluit bij, wie je bent en wilt zijn. Dit is het niet, wat dan wel? Toch maar als ondernemer starten? Toch maar gaan voor je droombaan?
• Je ervaart momenteel burn-outklachten. Je hooggevoeligheid belemmert je om goed te functioneren op je werk. Je dreigt uit te vallen op je werk of je bent al met ziekteverzuim.

In het kader van langdurige inzetbaarheid, persoonlijke ontwikkeling en ter preventie van (langdurig) ziekteverzuim kan je werkgever een persoonlijk effectiviteitstraject of High Tea Intensive vergoeden. Het kost een werkgever immers meer geld als een werknemer uitvalt.In een traject kunnen we gericht werken aan mentale gezondheid (ivm stress en burn-out) persoonlijke effectiviteit, empowerment en assertiviteit (ivm hooggevoeligheid). Het traject bestaat uit 3 sessies of een high tea intensive: 5 uur totaal a 495 euro.

Werkfit traject UWV

Voor mensen die een grote afstand hebben van de arbeidsmarkt door bijv. een burn-out, psychische klachten, depressie, (psycho) somatische klachten kan ik via Hooggevoelig Heel Gewoon een UWV werkfit traject aanbieden. Werkfit maken is een re-integratietraject, waarmee jij je positie op de arbeidsmarkt kunt verstevigen.

• Je hebt een ZW-of WGA-, WAO-, WAJONG- of WAZ-uitkering. Flexwerkers en mensen, die tijdens hun WW-uitkering arbeidsongeschikt worden, kunnen ook een ZW-uitkering via UWV krijgen en onder de Werkfit-regeling vallen.
• Je weet of je vermoedt dat je hooggevoelig bent en je wilt graag leren hoe je het talent daarvan kunt gebruiken en de last ervan vermindert. Je wilt een werkplek vinden, die echt bij jou past.

Waarmee ga je aan de slag?

• Het versterken van je werknemersvaardigheden: arbeidsritme opbouwen en onder leiding en zelfstandig werken.
• Het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit: psychische weerbaarheid vergroten, zelfvertrouwen vergroten, leren (er) kennen van je kwaliteiten en mogelijkheden, leren omgaan met persoonlijke belemmeringen.
• Je arbeidsmarktpositie in beeld brengen: capaciteiten en vaardigheden in beeld brengen, het bepalen van een passende zoekrichting qua werk, ontwikkelen van netwerkvaardigheden en gebruik maken van netwerk, plan van aanpak opstellen richting betaald werk of zelfstandig ondernemer of voor scholing.

Ambulante begeleiding PGB 

Soms is kortdurende therapie niet genoeg. Soms heb je meer nodig om zelfredzaam te zijn. Ik help je bij het vinden en vergroten van je eigen kracht en capaciteiten waardoor persoonlijk functioneren verbetert. De klachten van mensen hebben allemaal te maken met een versterkte gevoeligheid. Veel mensen met psychische klachten en/of mensen die de diagnose add/adhd of licht autisme hebben, herkennen zich in de beschrijving van een HSP. Welk label je er ook aan geeft: ik zie mensen die extra gevoelig zijn voor interne en externe prikkels/impulsen en hier niet goed mee om weten te gaan waardoor ze vastlopen in hun functioneren.

Waarmee ga je aan slag?

Ik empower jou, zodat je vanuit innerlijk leiderschap beter weet wie je bent, waar je (voor) staat, waar je naartoe wilt en wat je daarvoor nodig hebt. Dit kan zijn op het gebied van school, werk, gezin/opvoeding, dagbesteding, je sociaal netwerk, huishouden, instanties en administratie. Samen werken we aan empowerment en zelfredzaamheid. Dit doe ik doormiddel van begeleiding op basis van PGB. Heb je een PGB of wil je een PGB aanvragen? Ik help je!

Traject via de gemeente 

Ben jij moeder van een kind wat opvalt in zijn/haar gedrag? Hooggevoelig, hoogsensitief, temperamentvol of juist faalangstig? Diagnose add/adhd of autisme? Gevoelige kinderen denken, voelen en handelen anders. Ik zie dat niet als het probleem. Wel is het een probleem dat ze niet begrepen worden. Ik kijk graag samen met je mee. Ik ga uit van kwaliteiten en stoornissen zeggen mij niet zoveel. Wat mij wel wat zegt is of een kind wel of niet lekker in zijn vel zit. Hierbij kijk ik breder dan alleen naar het kind en betrek ik ouders, school en het netwerk en kijk ik holistisch. Ik bied ambulante hulpverlening (emotieregulatie, sova, structuur, huiswerk, zelstandigheid enz.), en opvoedondersteuning voor hoogsensitieve jongeren, ouders en volwassenen. Door mijn samenwerking met zorgorganisatie Voegt kunnen trajecten ook vergoedt worden door de gemeente op basis van een doorverwijzing van de huisarts.

Faalangstraining en assertiviteitstraining 

Veel gevoelige pubers, jongeren, jong-volwassenen/studenten worstelen met onzekerheden en het zelfvertrouwen. Er wordt veel eisen aan hen gesteld op het gebied van de sociale omgang met anderen en het flexibel aanleren van allerlei nieuwe vaardigheden. Velen hebben moeite om zich goed staande te houden in de huidige, prikkelrijke maatschappij en lopen hierdoor vast op sociaal-emotioneel gebied. Ze trekken zich terug in hun eigen innerlijke wereld en voelen zich niet begrepen. Mede ook omdat ze door hun gevoeligheid veel meer oppikken dan de meeste mensen beseffen. Ik bied trainingen op maat waarin gewerkt wordt aan zelfinzicht en zelfvertrouwen.

Waar ga je mee aan slag?

Thema’s in deze trainingen zijn anders omgaan met faalangst, verbeteren van het zelfbeeld, leren kennen en inzetten van kwaliteiten, zelfinzicht (wie ben ik, welke richting wil ik op?), zelfvertrouwen, assertiviteit, grenzen aangeven, anders omgaan met perfectionisme enz. Deze trainingen zijn maatwerk en worden individueel gegeven. In een gratis kennismakingsgesprek kunnen we de mogelijkheden en doelen bespreken en naar aanleiding hiervan kan ik een offerte opstellen. In samenwerking met zorgorganisatie Voegt kan het soms zo zijn dat de trainingen vergoedt worden door de gemeente.

Linda van Lier

Psychosociale therapie voor Jou 
“Er zijn en komen steeds meer gevoelige mensen. Zij voelen anders en intenser, zij denken anders en handelen dus ook anders. Bewust worden van dit innerlijk proces is een eerste stap naar een ander/Hoger bewustzijn.Gevoelige mensen zijn de voorlopers voor een andere/mooiere maatschappij. Want vanuit een ander bewustzijn komt verandering. Verandering begint dus bij een andere kijk."             

Praktijk informatie

Contactgegevens:
psychosocialetherapievoorjou@gmail.com
Tel. nr.: 06 –383 075 23
Praktijk Eye See You
Verdilaan 26 Berkel-Enschot

Eye See You is aangesloten bij de NFG en RBGZ. Dit biedt gedeelte vergoeding en kwalliteitswaarborging.

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg

Rbcz Tilburg