Therapie

Ken je het gevoel ?

Een vol hoofd. Je wil zoveel. Maar je verzand dan vaak in twijfel. Doe ik het goed? Wie ben ik? Wat is van mij en wat is van de ander? Dit zijn vragen die jou bezig houden.Je voelt je overspannen en/of hebt burn-out klachten.Je ervaart weinig richting en zingeving en je hebt twijfels over of moeite met je werk, relatie, je sociaal leven, hobby’s en ontspanning. Je ziet en ervaart je gevoeligheid als last of belemmering. Je voelt je anders en soms niet begrepen. Je vind het moeilijk om voor jezelf op te komen, jezelf krachtig neer te zetten en je wilt graag meer ruimte voor JOU en wat jij belangrijk vind. 

Psychosociale therapie

Psychosociale therapie gaat over het psychische en het sociale in de mens. Kortweg hoe je met jezelf en met anderen omgaat in het hier en nu. Het is vergelijkbaar met coaching en begeleiding van een psycholoog. Het is kortdurend en oplossingsgericht. Therapeutische technieken die worden ingezet zijn: onderdelen van cognitieve gedagstherapie, oefeningen uit oplossingsgerichte therapie en positieve psychologie, (delen van) methoden zoals het kwaliteitenspel, vat van zelfwaardering, binnenwereld-buitenwereld methode, eft-oefeningen, inzichtgevende gesprekken. Soms krijg je een opdracht voor thuis. Wil jij meer inzicht in je gevoeligheid, meer handvatten en wil je het positief omarmen?  Wil je beter weten wie je bent, wat je kwaliteiten en drijfveren/waarden zijn? En ook welke voorwaarden je nodig hebt, om beter te kunnen functioneren?

Uiteindelijk streven we dus naar :

 meer innerlijk leiderschap/weten wie je bent/eigen gebruiksaanwijzing

 dichtbij jezelf/vanuit innerlijke drijfveren/waarden/kwaliteiten

 meer bewust-zijn/ meer kunnen genieten/meer zelf-zorg

 

Praktisch

Therapie geef ik in mijn praktijkruimte (verdilaan 26, Berkel-Enschot) en online. Ik verken eerst telefonisch kort met jou je hulpvraag en naar aanleiding hiervan kunnen we een vrijblijvende kennismaking inplannen of een sessie. Vergoeding van de psychosociale therapie is er in de aanvullende zorgverzekering (geen eigen risico) onder alternatieve geneeswijzen. Ongeveer de helft van de kosten krijg je vergoed. (uurtarief is 90 euro en je krijgt 35-45 euro terug). Check het op www.de-nfg.nl . Het zou kunnen dat je werkgever ook mogelijkheden heeft om te vergoeden.

Ik ben lid van de NFG waardoor ik kwaliteit van de hulpverlening kan waarborgen en garandeert dat ik de juiste diploma’s bezit. Hier vind je mijn licentie. Ik houd me aan de beroepscode. Ook heb ik een klachtenregeling via de NFG. Hier kan je mijn kwaliteitsstatuut vinden. Lees ook nog even mijn  algemene voorwaarden en privacyverklaring door. 

Afspraken dienen uiterlijk 24 uur voor het tijdstip van de afspraak geannuleerd worden. Bij niet tijdig annuleren voor de afspraak, ben ik gerechtigd de gereserveerde tijd naar alle redelijkheid en billijkheid aan de cliënt in rekening te brengen. De gedeclareerde kosten voor de psychosociale therapie, dienen door de cliënt binnen 30 dagen na datum van de factuur te zijn betaald. In geval van ziekte zal Linda Johanna zelf de afspraak afzeggen en zsm voor een nieuwe afspraak zorgen. Bij calamiteiten gaat de waarnemingsregeling in werking. deze vind je in mijn kwaliteitsstatuut. 

Vul je alvast deze vragen in? Alvast bedankt.

Nog meer

Ook krijg ik veel vragen over spirituele/paranormale ervaringen. Hiervoor kan je ook bij mij terecht. Ik heb een holistische kijk op het leven. Tevens werk ik samen met energetisch therapeuten en kan ik doorverwijzen. In sommige gevallen doe ik ook aan koppeltherapie. Ook jongeren zijn in overleg welkom. Wandelcoaching, loopbaancoaching en karaktergerichte coaching behoren ook tot de mogelijkheden, deze worden niet vergoed in de aanvullende zorgverzekering.

Ik ben te vinden op www.vind-een-therapeut.nl, www.vind-een-coach.nl, www.vind-een-alternatief.nl, www.hoogsensitief.nl. www.123test.nl,  www.persoonlijkkracht.nl

Linda Johanna van Lier   

‘Ik gun het jou om daadkrachtig in je gevoeligheid te staan. Dat jij je leven vorm geeft vanuit jouw kwaliteiten en drijfveren/waarden. Ook gun ik jou vanuit blijheid je gevoeligheid te kunnen dragen, erkennen, ervan te leren, dieper gaan en gevormd worden zodat je steeds meer en meer bij je Zelf komt. Zo geef je op jouw unieke manier kleur aan het leven.