HSP Planner

Ik ben een mens van opsommingen en lijstjes. Lekker to the point. En helder. To do lijstjes? Heerlijk. Afstrepen wat klaar is. Uit het hoofd op papier. Dat verminderd de chaos of drukte in t hoofd 😉. Van denken naar doen: want na het maken van een lijstje begint het afstrepen. En een planning is er om te worden uitgevoerd. Niet dat ik mezelf een heel strak regime op leg hoor…Ik ben er ook van om te voelen in het moment en dan kijken wat ik ga doen. En soms zijn er goede dagen en soms zijn er mindere dagen. Maar mijn prio-lijstje van drie dingen maak ik altijd af (ook al zijn er soms wel 20 to do dingen of voor het gevoel zelf 1000 😉 ).

Zo kan ik toch effectief zijn. En kan ik mezelf op het einde van de dag een schouderklopje geven voor deze drie dingen. En alles wat ik daarnaast heb gedaan is mooi meegenomen. En heb ik een mindere dag? Is het niet gelukt meer te doen? Dan ben ik lief voor mezelf en schuif ik het liefdevol door naar de volgende dag. Want er is altijd een morgen. En dan is alles weer anders.

Een haat-liefde verhouding met plannen. Dat kom ik vaak tegen in mijn praktijk. HSP hebben vaak behoefte om orde te scheppen in de chaos en drukte. Toch leggen ze zichzelf vaak ook meteen (een onnodige hoge) druk op. Het gevoel van moeten is vaak benauwend. En als HSP wil je ook dingen op gevoel doen en niet op basis van een planning. Kortom plannen is een dingetje…

Ik herinner mezelf er ook altijd aan dat de to do dingen niet het belangrijkste zijn in mijn leven. To feel das belangrijk. Genieten. De blije momentjes. Momentjes pakken en koesteren. Deze planner helpt mij hierbij stil staan.

Mijn cliënten maken dankbaar gebruik van de planner omdat het een steuntje in de rug om niet in valkuilen te vallen zoals:

🌟teveel willen 
🌟pleasen
🌟over grenzen gaan 
🌟te perfect willen zijn

Deze valkuilen zijn een HSP niet vreemd dus deze planner helpt je niet alleen overzichtelijk activiteiten in te plannen maar helpt je ook stil te staan bij hoe je in het leven wilt staan en hoe je er het beste uit kunt halen. De planner heb ik zo ontworpen dat je even stil staat bij wat voor jou als HSP belangrijk is zoals

☀️bij jezelf blijven 
☀️me-time
☀️balans 
☀️quality-time

Deze planner ondersteunt jou hier optimaal in.
Het belangrijkste doel van de planner? Lief zijn voor jezelf. 

 

Linda van Lier

Psychosociale therapie voor Jou 
“Er zijn en komen steeds meer gevoelige mensen. Zij voelen anders en intenser, zij denken anders en handelen dus ook anders. Bewust worden van dit innerlijk proces is een eerste stap naar een ander/Hoger bewustzijn.Gevoelige mensen zijn de voorlopers voor een andere/mooiere maatschappij. Want vanuit een ander bewustzijn komt verandering. Verandering begint dus bij een andere kijk."             

Praktijk informatie

Eye See You HSP Tilburg Therapie
Verdilaan 26 Berkel-Enschot (Tilburg)

Ik ben aangesloten bij de NFG en RBCZ. Kwalliteitswaarborging en KORTING op therapie!!

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg

Rbcz Tilburg

SAMENWERKINGSPARTNERS: