HSP Planner

Ik ben een mens van opsommingen en lijstjes. Lekker to the point. En helder. To do lijstjes? Heerlijk. Afstrepen wat klaar is. Uit het hoofd op papier. Dat verminderd de chaos of drukte in t hoofd 😉. Van denken naar doen: want na het maken van een lijstje begint het afstrepen. En een planning is er om te worden uitgevoerd. Niet dat ik mezelf een heel strak regime op leg hoor…Ik ben er ook van om te voelen in het moment en dan kijken wat ik ga doen. En soms zijn er goede dagen en soms zijn er mindere dagen. Maar mijn prio-lijstje van drie dingen maak ik altijd af (ook al zijn er soms wel 20 to do dingen of voor het gevoel zelf 1000 😉 ).

Zo kan ik toch effectief zijn. En kan ik mezelf op het einde van de dag een schouderklopje geven voor deze drie dingen. En alles wat ik daarnaast heb gedaan is mooi meegenomen. En heb ik een mindere dag? Is het niet gelukt meer te doen? Dan ben ik lief voor mezelf en schuif ik het liefdevol door naar de volgende dag. Want er is altijd een morgen. En dan is alles weer anders.

Een haat-liefde verhouding met plannen. Dat kom ik vaak tegen in mijn praktijk. HSP hebben vaak behoefte om orde te scheppen in de chaos en drukte. Toch leggen ze zichzelf vaak ook meteen (een onnodige hoge) druk op. Het gevoel van moeten is vaak benauwend. En als HSP wil je ook dingen op gevoel doen en niet op basis van een planning. Kortom plannen is een dingetje…

Ik herinner mezelf er ook altijd aan dat de to do dingen niet het belangrijkste zijn in mijn leven. To feel das belangrijk. Genieten. De blije momentjes. Momentjes pakken en koesteren. Deze planner helpt mij hierbij stil staan.

Mijn cliënten maken dankbaar gebruik van de planner omdat het een steuntje in de rug om niet in valkuilen te vallen zoals:

🌟teveel willen 
🌟pleasen
🌟over grenzen gaan 
🌟te perfect willen zijn

Deze valkuilen zijn een HSP niet vreemd dus deze planner helpt je niet alleen overzichtelijk activiteiten in te plannen maar helpt je ook stil te staan bij hoe je in het leven wilt staan en hoe je er het beste uit kunt halen. De planner heb ik zo ontworpen dat je even stil staat bij wat voor jou als HSP belangrijk is zoals

☀️bij jezelf blijven 
☀️me-time
☀️balans 
☀️quality-time

Deze planner ondersteunt jou hier optimaal in.
Het belangrijkste doel van de planner? Lief zijn voor jezelf. 

 

Linda Johanna van Lier   

‘Ik gun het jou om daadkrachtig in je gevoeligheid te staan. Vanuit je Hart en in contact met je blijheid en vrouwelijkheid. Dat je bij jezelf bent en blijft. Dat jij je leven vorm geeft vanuit jouw kwaliteiten en drijfveren/waarden. Ook gun ik jou vanuit blijheid je hooggevoeligheid te kunnen dragen, erkennen, ervan te leren, dieper gaan en gevormd worden zodat je steeds meer en meer bij je Zelf komt. Zo geef je op jouw unieke manier kleur aan het leven.

“Te lang is er gekeken (door anderen en door jezelf) naar wat er niet goed gaat, wat niet goed is,  naar valkuilen, naar zwakte, naar klachten, naar mislukkingen. Naar verwachtingen en teleurstellingen. Ik wil je een cadeau geven. Een positieve kijk op het leven, op jezelf en jouw (gevoelige) vrouw-zijn. Je bent een prachtige powervrouw met zoveel kwaliteiten! Laat jezelf zien, Bloei op, Beken kleur, Ik help je graag!