HSP Levenskunst Therapie

Je wilt midden het leven staan met je kinderen en/of partner die aandacht nodig hebben, een carriere, vrienden en familie en in een opgeruimd en schoon huis. Je doet van alles tegelijk en je wilt het zo goed mogelijk doen. Maar hoe gaat dat als je hooggevoelig bent? Als alle indrukken zo diep binnen komen? Stress, vermoeidheid, ontevredenheid en verharding zijn vaak het gevolg. Kan jij jezelf zijn?

Helaas is het zo dat velen hun gevoeligheid als last ervaren. Ook jij waarschijnlijk. Je ervaart  het als lastig omdat je in jouw beleving niet goed bij jezelf kan blijven, sneller onzeker en te perfectionistisch bent en moeite hebt met grenzen. Je hebt last van vermoeidheid, vage lichamelijke klachten, stress, somberheid, irritatie/boosheid en verdriet. Ook heb je angsten, onzekerheden, negatieve gedachten, het voelen en denken overweldigt je zowieso vaak.

Dit alles is ook lastig. Dat ontken ik niet. De kunst is om er anders naar te kijken. Als je leert om beter bij jezelf te blijven, in het nu te zijn en als je inzichten krijgt in jouw innerlijke gevoelsbelevingswereld dan ben je op weg naar meer bewust (te) zijn. Het leven bestaat uit onderzoeken wat waar en waardevol voor jou is en wat niet. Het leven is ervaren en ervaren is leren. Jouw hooggevoeligheid nodigt jou uit te leren.

Als je anders leert kijken, zul je anders zien. We kunnen de wereld om ons heen niet veranderen. Wat we wel kunnen veranderen is de manier van kijken. En dus ook onze manier van voelen, denken en handelen. Als jij leert anders te kijken naar klachten, situaties, (gedrag) van mensen/kinderen maar vooral (van) jezelf, zal het ook daadwerkelijk veranderen! En iedere dag is een nieuwe mogelijkheid om te leren en te groeien. 

Wat op ons pad komt, gebeurt. Hoe we in ons dagelijks leven ermee omgaan, dat is de ruimte die we als mens hebben, de vrije ruimte. Levenskunst is voor mij bewust leven en keuzes maken vanuit innerlijk leiderschap. Bewust van jezelf en datgene wat ons beïnvloedt en daarin je eigen-wijze weg vinden ten op zichtte van je gezin/omgeving/werk en de maatschappij. 

Ik voel aan wat voor jou op dit moment van waarde is en wat bij jou past op dit moment. Datgene wat jij nodig hebt. Ik neem mijn  eigen gevoeligheid en mijn bredere (spirituele/holistische) kijk op klachten en het leven mee in mijn werk als hulpverlener. 

Herken jij jezelf hierin?

  1. Heb jij klachten zoals overspannenheid, burn-out, stress, twijfels, perfectionisme, faalangst? Kom je niet goed uit de verf ?
  2. Wil jij graag meer inzicht in je hooggevoeligheid? Iemand die meekijkt en meedenkt en tips en handvatten geeft?
  3. Heb je gerichte vragen bijv. over bij jezelf blijven in een relatie, omgaan met stress, paranormale ervaringen, opvoeding van gevoelige kinderen, twijfels over werk en/of collega’s? 
  4. Wil jij jezelf weer krachtig voelen? Je hooggevoeligheid zien en inzetten als kwaliteit ? 

 

Dan is psychosociale therapie wat voor jou! 

Psychosociale therapie gaat over het psychische en het sociale in de mens. Kortweg hoe je met jezelf en met anderen omgaat in het hier en nu. Het is vergelijkbaar met begeleiding van een psycholoog maar dan meer oplossingsgericht. Het is therapie die afgestemd is en op maat is voor jouw unieke kenmerken waarvan je hooggevoeligheid een wezenlijk onderdeel is.

Ik bied je inzichten, inspiratie, handvatten, reminders voor datgene waar jij tegenaan loopt. Ik laat je bedenken, voelen, beleven, ervaren, verdiepen, veranderen. Omdat ik uit eigen ervaring weet waar ik over praat. Omdat ik jou graag begeleidt naar meer persoonlijke groei, authenciteit en daadkracht en bewustzijn. Want verandering begint bij een andere kijk. Therapie kan zowel online of face to face.

Vergoeding van de psychosociale therapie is er in de aanvullende zorgverzekering (geen eigen risico). Ongeveer de helft van de kosten krijgt u vergoed. (uurtarief is 90 euro en u krijgt 35-45 euro terug). 

Je kan via de planner eerst een gratis kennismaking inplannen dan kijken we samen wat jij nodig hebt om weer bij jezelf te komen. 

 

Linda Johanna van Lier   

‘Ik gun het jou om daadkrachtig in je gevoeligheid te staan. Dat jij je leven vorm geeft vanuit jouw kwaliteiten en drijfveren/waarden. Ook gun ik jou vanuit blijheid je hooggevoeligheid te kunnen dragen, erkennen, ervan te leren, dieper gaan en gevormd worden zodat je steeds meer en meer bij je Zelf komt. Zo geef je op jouw unieke manier kleur aan het leven.