Levenskunst Begeleiding

Levenskunst Begeleiding is kort gezegd het vinden en vergroten van je eigen kracht en capaciteiten. Iedereen heeft ervaringen, wensen en talenten. En iedereen heeft de mogelijkheid om keuzes te maken in het dagelijks leven en in je werk. Welke keuzes je maakt, hoe je recht doet aan jouw wensen, is aan jou. Het is aan jou om de regie te nemen over je eigen leven. Ik kan je hierbij helpen door mee te kijken naar jouw keuzes, hoe je komt tot deze keuzes en waar oplossingen liggen voor moeilijkheden omtrent die keuzes. Ik ondersteun je, kijk en denk met je mee. Door jarenlange ervaring in de ambulante en de psychosociale begeleiding kan ik maatwerk bieden aan jou. Ik ben oplossingsgericht en kijk naar kwaliteiten. Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in de ambulante begeleiding op basis van pgb van mensen met autisme,adhd en persoonlijkheidsstoornisssen. Ik ben Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en ben bijgeschoold in psychosociale therapie (ook ivm burn-out klachten) en hsp- adhd- en autisme. . 

Therapeutisch Traject 

In het kader van duurzame inzetbaarheid, persoonlijke ontwikkeling en ter preventie van (langdurig) ziekteverzuim kan je werkgever een therapeutisch traject vergoeden. Het kost een werkgever immers meer geld als een werknemer uitvalt. Werkgevers hebben vaak een budget voor persoonlijke ontwikkeling/ coaching en/of duurzame inzetbaarheid hieruit kan dus een traject worden vergoed.

In een traject kunnen we gericht werken aan mentale gezondheid (ivm stress en burn-out) persoonlijke effectiviteit op het werk, empowerment en assertiviteit (ivm hooggevoeligheid) .

Ik maak graag een offerte voor jouw werkgever! (Vrijstelling van BTW geldt voor gezondheidskundige verzorging van de mens door therapeuten, d.w.z. alle activiteiten die te maken hebben met bevordering, genezing en bescherming van (psychische) gezondheid, ook in arbeidssituaties.

Lees hier meer.

Werkfittrajecten UWV

Voor mensen die in de ziektewet zitten vanwege een burn-out, zijn er mogelijkheden voor een werkfittraject dat vergoed wordt via het UWV. 

Werkfit maken is een re-integratietraject, waarmee jij je positie op de arbeidsmarkt kunt verstevigen. Voorwaarden: Je hebt een ZW-of een WIA-uitkering. Mensen, die tijdens hun WW-uitkering arbeidsongeschikt worden en dus ook een ZW-uitkering krijgen.

Ik geef Werkfit-trajecten waarin de cliënt zijn/haar positie richting de arbeidsmarkt en maatschappij kan verstevigen. Ik richt me op cliënten die:

 • Die gevoelig/sensitief en/of intelligent zijn en een bepaalde mate van zelfbewustzijn en zelfreflectie hebben.
 • Stressklachten hebben (burn-out, overspannen) en er klaar voor zijn hier sterker en meer bij zichzelf uit te willen komen.
 • Meer zelfkennis willen hebben en meer vertrouwen in zichzelf doordat ze een goed inzicht krijgen in hun kwaliteiten om vervolgens zichzelf krachtig(er) neer te kunnen zetten zowel in een werksituatie als privé.
 • Graag weer stappen willen maken richting de arbeidsmarkt maar dan wel op zijn/haar eigen manier.
 • Graag willen starten als zzp’er en hier graag hulp bij willen om op een authentieke en creatieve manier zijn/haar eigen visie uit te voeren.

Waarmee ga je aan de slag?

 • Het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit: zelfkennis en zelfvertrouwen vergroten door kwaliteiten (inclusief gevoeligheid) in kaart te brengen. Door middel van gerichte testen waaronder het personal power rapport kunnen capaciteiten, vaardigheden en kwaliteiten in beeld gebracht worden en de cliënt meer zelfbewust maken. “Excelleren in kwaliteiten en op jouw eigen (wijze) manier een bijdrage leveren aan de maatschappij.”
 • Arbeidsmarktpositie in beeld brengen: aanbieden van beroepskeuzetest/beroepenoriëntatie, het bepalen van een passende zoekrichting qua werk/duurzame arbeidssituatie, plan van aanpak opstellen richting betaald werk, een werkervaringsplaats, zelfstandig ondernemerschap of scholing.
 • Het versterken van werknemersvaardigheden: arbeidsritme gaan opbouwen, ontwikkelen van netwerkvaardigheden en gebruik maken van netwerk, c.v. en sollicitatievaardigheden verbeteren (gaan staan voor jezelf), stappen zetten richting zzp’schap.

Het traject in hoge mate maatwerk en wordt afgestemd op de behoeften van de cliënt om op zijn/haar unieke manier werkfit te worden (oa dmv een online coach dossier). Succesverhalen zijn er als cliënten een werkervaringsplaats hebben gevonden (eventueel met proefplaatsing), gaan starten als zpp’er of een duidelijk plan hebben om weer terug in te stromen in de arbeidsmarkt.”

Begeleiding op basis van PGB

Jongeren en volwassenen die sterk vanuit hun gevoel (igheid) leven laten nogal eens gedragsverschijnselen zien die worden benoemd als stoornis. Er is echter ook nog een andere manier om naar gedrag te kijken. Je kunt het ook zien als signaal voor onderliggende kwaliteiten in plaats van problemen.

Ik zie hooggevoeligheid, pdd-nos, adhd en andere stoornissen als een glijdende schaal. Ze hebben allemaal te maken met een versterkte gevoeligheid te maken. Een gevoeligheid voor allerlei impulsen. Het ligt onder andere aan de mate van gevoeligheid en waarvoor je gevoelig bent in hoeverre je hierin vastloopt en/of je hierin beperkt wordt. Karakter, intelligentie, impactvolle gebeurtenissen en opvoeding spelen hierin ook een rol.

Ik zie mensen die gevoelig zijn (welk label je er dan ook aan geeft) als mensen met bijzondere kwaliteiten. Zoals Loesje het zegt: “Jij bent zo mooi anders, niet meer of minder anders maar mooi anders.”

In de individuele begeleiding wordt ondersteuning geboden op het gebied van zelfredzaamheid en zelfstandigheid zoals wonen, werk, huishouden, opvoeding, administratie, instellingen en andere zaken die voor jou belangrijk zijn. Het gaat om het ondersteunen bij het aanbrengen van structuur, c.q. het voeren van de regie over het eigen leven door:

 • het ondersteunen bij of het oefenen met het aanbrengen van (dag)structuur of het voeren van regie.
 • het verbeteren van zelfinzicht (inzicht in mogelijkheden/beperkingen)  door gesprekken en training.
 • begeleiding bij het vormen van een reëel toekomstbeeld (woon/werk-wens).
 • het ondersteunen bij het juist begrijpen/interpreteren/maken van beslissingen en regelen van zaken met betrekking tot school, werk, dagbesteding, uitkeringen enz.
 • begeleiding in communicatie en interactie met de omgeving dmv verduidelijking.
 • ondersteuning bij het aanvragen van een PGB/herindicatie/uitkering.

Bij de begeleiding van kinderen/jongeren gaat het om sociale vaardigheden, emotie-regulatie, zelfinzicht, zelfvertrouwen. 

 

Linda Johanna van Lier   

‘Ik gun het jou om daadkrachtig in je gevoeligheid te staan. Dat jij je leven vorm geeft vanuit jouw kwaliteiten en drijfveren/waarden. Ook gun ik jou vanuit blijheid je hooggevoeligheid te kunnen dragen, erkennen, ervan te leren, dieper gaan en gevormd worden zodat je steeds meer en meer bij je Zelf komt. Zo geef je op jouw unieke manier kleur aan het leven.