Je gevoeligheid omarmen betekent ook dat je (andere) keuzes gaat maken.

Kijk anders naar het verleden. Kijk eens hoe ver je bent gekomen ondanks je gevoeligheid. Hooggevoeligen kunnen last hebben van hun verleden maar als ze de wijsheid en kwaliteiten die ze hebben verkregen juist vanwege hun verleden helder kunnen zien, kan er acceptatie komen en kunnen ze hun bagage zien als onderdeel van zichzelf wat ook veel gebracht heeft. Als je overprikkeld bent/niet bij jezelf bent, maak je soms ook keuzes waarvan je achteraf denkt dat het niet goed was. Wees lief voor jezelf. Je hebt op dat moment het beste gedaan wat je kon doen.

Stop met te leven zoals niet-hooggevoeligen. Jij bent anders en hebt andere dingen nodig. Leef hier dan ook naar.

Accepteer dat iedereen een eigen belevingswereld heeft, ondanks dat sommige mensen/de maatschappij soms ‘hard’ voelt.

Werk aan je zelfvertrouwen. In onze maatschappij is hooggevoeligheid en andere keuzes die daarmee gepaard gaan niet altijd geaccepteerd. Toch is het belangrijk dat je voor jezelf kiest, ook al wekt dit soms onbegrip of weerstand op. Jij bent een voorloper voor de nieuwe maatschappij. Er zullen steeds meer gevoelige mensen komen.

Mainstream is niet voor jou, past niet bij jou en werkt niet voor jou. Wat voor niet-hooggevoeligen wel werkt, werkt (soms) niet voor jou. Of omdat je er een ander gevoel bij hebt of omdat jouw gevoelige stelsel ook daadwerkelijk anders reageert. Zoek jouw eigen weg en jouw keuzes in voeding, lifestyle, medicijnen, produkten, enz. Kies wat bij jou past.

Erken en herken je behoefte aan controle en probeer stappen te maken in loslaten. Makkelijker gezegd dan gedaan maar uiteindelijk zal dit zoveel vrijer voelen!

Keuzes maken (en vooral andere/onderscheidende keuzes) kunnen spanning oproepen. Het betekent dat jij uit je comfortzone zult gaan en dat anderen er hun bedenkingen bij kunnen hebben. Dit vergt moed. Moed om voor jezelf te gaan staan.

Welke stap ga jij vandaag zetten om meer bij jezelf te komen en te blijven? Van welke keuze ga jij de knoop doorhakken? Wil je dat ik met je mee kijk en meedenk? Dat kan. Plan dan een gratis kennismaking!