Op mijn facebookpagina maak ik dankbaar gebruik van quotes, oneliners en adviezen. Heerlijk vind ik dat. Even wat wijze woorden om je dag te boosten. Om jezelf te reminden wat belangrijk is. Uitspraken of facebookberichten die mij raken sla ik ook op zodat ze een later moment nog van toepassing kunnen zijn.

Ik heb er ooit aan gedacht om een e book met een HSP handleiding maar ik kwam tot de conclusie dat mijn kracht ligt in de afstemming met de specifieke cliënt. Vanuit deze afstemming, verdiepen we ons samen in de beste manier voor jou om om te gaan met jouw gevoeligheid. Vandaar dat ik er ook voor kies om geen e-book te hebben en bijvoorbeeld een nieuwsbrief maar bied ik een gratis kennismaking aan waarbij cliënten direct kunnen voelen wie ik ben en hoe ik werk. Dat is mijn weggever en een mooie kans voor zowel mij als mijn cliënt om te kijken of het klikt.

Maar goed, dat even terzijde…Ik krijg altijd veel reacties op de quotes, oneliners en adviezen van mijn volgers op facebook. Om deze reden heb ik besloten dat mijn eerste blog een greep gaat worden van levensadviezen aan HSP. Wellicht zitten er een aantal tussen die een licht werpen op levensuitdagingen waar je momenteel mee worstelt of tegenaan loopt. Wetende dat een advies niet meteen een verandering inhoudt, hoop ik wel dat de adviezen voor jou een reminder kunnen zijn om lief voor jezelf te zijn.

1. Ook dit gaat voorbij en komt weer anders. Echt.
2. Relativeer. Wat is het ergste dat er kan gebeuren?
3. Realiteitscheck. Is dit wat ik voel daadwerkelijk zo groot?
4. Geen gedoe. Geen groei.
5. Geen vraag. Geen antwoord.
6. Geen verwachtingen. Geen teleurstellingen.
7. Weinig tijd? Neem tijd voor jezelf. Juist dan.
8. Leg het niet bij de ander. Hou het bij jezelf.
9. Wees blij met jezelf. Wees het eens met jezelf.
10. Kleur niet in, vul niet in en sla niet op. Wees onbeschreven.
11. Komt tijd, komt raad.
12. Vanuit rust komt rust. Vanuit onrust komt onrust.
13. Gun jezelf hulp. Vraag hulp. Je hoeft het niet alleen te doen.

Als dagelijks cadeautje en reminder zal ik ze de komende weken ook als quotes gaan plaatsen. Zodat het ook echt vers in je geheugen blijft. Wat is jouw favoriete quote? Hieronder de mijne 😉 .